Ni la hasilnya... |
Taraaaaa... Dah boleh dimakan.. Tapi seksanya nak keluarkan dari acuan... |
1. 5 gm serbuk agar-agar (satu peket 10 gram so bahagi 2 ye)
2. 625 air (2 1/2 cawan)
3. 4 camca besar gula pasir
4. 200 ml susu sejat (pakai IDEAL)
5. 1 tin laici (kisar 1/2 isinya ngan 125ml air laici dalam tin)
6. 1 helai daun pandan
caranya
1. Masukkan gula dan serbuk agar2 ke dalam periuk berisi air. Kacau hingga larut. Masukkan daun pandan dan masak dengan api sederhana. Bila mendidih, matikan api. Jangan lupa kacau2 selalu ye.
2. masukkan susu cair dan laici yang dikisar tadi. Kacau rata dan tuang dalam bekas yang anda suka. Bila dah sejuk sikit, masukkan dalam peti.. Barulah sejuk dan sedap dimakan..
Selamat mencuba...........
No comments:
Post a Comment